Ik schilder en teken al vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden. Na de middelbare school heb de lerarenopleiding Tekenen gevolgd. De afgelopen jaren studeerde ik in Arendonk, aan de Academie voor Schone Kunsten van België, afstudeerrichting portret en model en aansluitend de specialisatie Schilderkunst.

De laatste jaren heb ik het schilderen uitgediept. Onder andere door te tekenen met Oost-Indische inkt en aanvullend te schilderen met acryl- en olieverf.  Zo komen zowel tekenen als schilderen aan bod. Ik heb een voorliefde voor het schilderen van portretten en vrouwen. Tegelijk houd ik van beweging. Dat uit zich vaak in dans. Als ik een portret maak, is het elke keer weer een uitdaging om de ziel bloot te leggen, deze vast te leggen met de daarbij passende kleuren.

Altijd en overal doe ik ideeën op voor een schilderij. Door ontmoetingen, of tijdens een reis. Ook foto's uit kranten en bladen inspireren me, of een mooi kleurenpalet. Schilderen is voor mij een passie, een soort meditatie. Tijdens het schilderen maak ik mijn hoofd leeg. Ik ben dan alleen bezig met vorm, kleur, perspectief, lijnenspel, enzovoort. Het voelt als een verrijking en dat maakt me gelukkig.

MARQUA